Waterontharder - alternatief
HomeOver waterontharders - alternatief
 
 
 
 
 
 
 
Veel gestelde vragenBedrijvenReferentiesvakbladenOns bedrijf

 


Nederlands English Engels
Choose your language 

Waterontharder
doen of niet doen?


 

Er wordt bij waterontharders gesproken over waterontharding en waterbehandeling, dat zijn in letterlijke zin echter twee heel verschillende benaderingen van hetzelfde probleem; kalkaanslag.

Water besparen in een tijd dat water schaars is?
Dan zeker GEEN ZOUT WATERONTHARDER !!
(Deze gebruikt nl. vele liters kostbaar drinkwater voor spoelen en reiniging).

Een conventionele waterontharder , zoals een zout waterontharder of ionenwisselaar doet dat wel in de letterlijke betekenis van het woord; de gezonde calcium en magnesium mineralen worden hierbij uit het water gehaald en wisselt deze gezonde mineralen om voor een dubbele portie natrium (keukenzout). Daarmee wordt dan in letterlijke zin van het woord - het water "onthard". Maar wilt u dat?

Is dat wenselijk?

Het helpt in dat geval tegen de vorming van kalkaanslag, maar met een neveneffect, je gaat sleutelen aan een perfect aangeleverd gezond water.

De waterleiding maatschappij houdt zich immers netjes aan de wettelijke regels vastgesteld in het drinkwaterbesluit (nl. een minimum hoeveelheid kalk (calcium en magnesium) tot een gewenste hardheid van minimaal 5,6 Duitse graden) en laat daarmee dus een minimum hoeveelheid gezonde calcium en magnesium aanwezig in uw drinkwater. 

Wij zullen de term waterontharder in deze letterlijke betekenis niet meer voor onze antikalkmagneet gebruiken als het over de werking gaat, we willen u als consument een zo eerlijk mogelijke voorstelling van zaken geven, en vinden dat de term "waterontharder" u feitelijk niet het beste geeft als het om het tegengaan van kalkaanslag gaat.

Waterbehandeling met een antikalkmagneet laat nl. de gezonde mineralen calcium en magnesium in het water aanwezig (zweven), daardoor verandert de feitelijke hardheid van het water niet maar worden de neveneffecten van een zout waterontharder voorkomen.

Wij benaderen met onze antikalkmagneet het kalkprobleem positief met een goed eindresultaat, nl. gezond water waar niet aan gesleuteld is, en u mag verwachten dat we het water zelfs nog beter maken door de nare effecten van kalkvorming tegen te gaan, zonder verwijdering van gezonde mineralen, en dus zonder neveneffecten.


Een waterontharder, zoutontharder benadert het negatief, haalt er gezonde bestanddelen uit (calcium en magnesium), en voegt daar natrium (zout) voor in de plaats.
Een zout waterontharder geeft naar onze mening teveel onwenselijke neveneffecten:

-     Het milieu wordt (onnodig) extra belast met reststoffen

-     Het aanwezige natrium gehalte kan tot wel 70% toenemen

-     Uw (aanschaf en onderhoud) kosten zijn vele malen hoger

-     Gezonde mineralen worden uit het drinkwater gehaald en
 spoelen weg

-     Omdat er Natrium toegevoegd wordt – neemt de
 zouthoeveelheid in het drinkwater toe

-     U wordt met montagekosten, vervolgkosten en onderhoud opgezadeld

-     Er wordt extra spoelwater gebruikt om de ontharder
 schoon te spoelen. Verbruik toename van 5600 liter per jaar/huisgezin is geen uitzondering!

-     Bij (collectieve) stadsverwarming kan het systeem niet
 100% behandelen

-     Er zal drukverlies tot wel 0,7 bar in uw waterleiding ontstaan

-     Er is een geluid hoorbaar

-     Er ruimteverlies van wel 15% is in uw meterkast

-     Er is een monteur nodig voor montage

-     Er is blijvend onderhoud nodig

-     U moet blijvend zout toevoegen/aanvullen
 

De waterleiding maatschappij zou gemakkelijk calcium en magnesium uit het water kunnen filteren, en als dat de oplossing zou zijn was het toch veel gemakkelijker, en zou de consument niet een dure waterontharder van soms wel 2000 euro (of meer) moeten aanschaffen.

Kies daarom voor het beste alternatief: onze Alpine
® - Wateralternatief Antikalk magneet module. Voorheen ook bekend onder de verzamelnaam waterontharder, maar gezien voorgaande is het negatieve van feitelijk ontharden toch niet de beste benaming.

Leveranciers van (zout) waterontharders doen overigens hun uiterste best om aan te geven dat de toename van zout (natrium - keukenzout) in het drinkwater door hun behandel methode nauwelijks of zelfs geen invloed heeft op de volksgezondheid..
Men zegt eigenlijk: “de zeer kleine toename van het zoutgehalte in het door hen behandelde drinkwater is zo erg nog niet”, en dat terwijl het natriumgehalte soms wel tot 70% vergroot wordt.

Strikt genomen klopt dat, maar als u door de politie met een snelheid van 155 km/uur van de weg wordt gehaald, is het argument “ik reed maar 5 km harder dan 150” natuurlijk een lachertje, 150 of 155: u reed (veel) te hard!

Zo ook bij de toename van zout in het drinkwater: RIVM heeft in een recent verschenen artikel (Mei 2021) nog eens duidelijk aangegeven dat het dagelijks gebruik van suiker en zout in onze voeding (veel) te hoog is (of zoals in ons voorbeeld hiervoor: u reed met 150 km uur al veel te hard).

Als een toename van zout in het drinkwater door behandeling met een (zout)waterontharder dan in absolute hoeveelheid misschien een kleine toename veroorzaakt (de 5 kilometer extra snelheid uit ons voorbeeld) is dan niet relevant:
Er is en blijft een (onwenselijke?) toename!

De vraag is: wilt u kalkaanslag opgelost hebben met een toename van zout in uw voedselbereiding en drinkwater (koffie en thee etc)..
OF
Wilt u het drinkwater gezond laten (zoals de waterleidingmaatschappij het aanlevert) EN het kalkaanslag probleem oplossen?
De keuze lijkt ons niet zo moeilijk.

En laten wij dan de OPLOSSING voor u hebben => de Alpine® - Waterontharder alternatief, Een perfect antikalksysteem.
Een antikalkmagneet (voorheen ook als waterontharder aangeduid..), die het gezonde water gezond laat – EN uw kalkaanslag problemen kan oplossen!
Win-win dus. ECH www.waterontharder.info stopt kalkaanslag
Alpine® van waterontharder.info
 
professional
- vanaf € 199,- all-in
- binnen 5 minuten geplaatst
- 120 dagen niet tevreden = geld terug*
- GRATIS verzenden (nl)

Alpine
® van Waterontharder.info

Bepalend voor het antikalk systeem is alleen de ca. 8 cm buislengte waar de Alpine® aan de buitenzijde gemonteerd wordt.
Niet helemaal zeker of de module past? Stuur dan een mail met een paar duidelijke foto's naar info@waterontharder.info dan kan ons service team u de beste oplossing adviseren.

Ook voor bedrijven!
Voor het bedrijfsleven hebben we speciale modulaire systemen ontwikkeld. Onze afdeling Research en Development heeft en kan zelfs speciale modules voor inbouw in apparatuur zoals steamers, wasmachines, koffiezetters enz. ontwikkelen voor fabrikanten. Vooral horeca, landbouwbedrijven, appartementsgebouwen, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, tandartspraktijken, zwembad- en sportcomplexen, scholen enz. hebben veel baat bij ons systeem. Wij leveren modules voor elk type leiding (koper, rvs, ijzer, kunststof, pvc, tyleen , alupex etc.) tot diameters van 315 mm (12,5 inch).

Zelfs voor extreem hoge watertemperaturen (100+ Graden Celsius) en stomen (van honderden Graden Celsius) bv. bij bakkerij ovens heeft de Energy Consultancy Group een goede oplossing. Voor het maken van een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met ons, dan kunnen wij u (gratis) adviseren welke oplossing voor u de meeste voordelen c.q. besparingen oplevert tegen de meest concurrerende prijs en met een met een 100% standaard garantie : 4 maanden continu gebruik - niet goed=geld terug garantie en solide technische (omruil) garantie.

* zie onze algemene voorwaarden

Bestel direct de Doe-het-zelf waterontharder - alternatief
Klik hier voor een vrijblijvende Alpine Waterontharder - alternatief offerte Bestel direct de Alpine Waterontharder - alternatief Bel mij terug Download hier onze waterontharder - alternatief brochure Maak hier uw keuze


ISO 9002 certificaat ISO 9001-2000 certificaat Iso 9002 - Sterlab getest
 
 
 
 
  

 
 
 

• Bent u op zoek naar een goedkope All-in-one antikalk systeem van waterontharder.info?

 ECH www.waterontharder.info stopt kalkaanslag
water optimaliseren met de
All-in-one van waterontharder.
info
compleet al vanaf € 89,- all-inAll-in-one van waterontharder.info


 
 
 
© 1992 - 2023 Energy Consultancy Group  | Disclaimer | Contact | Privacy Statement | sitemap  

Energy Consultancy Group  Centraal Distributiecentrum: Lloydsweg 11 9641 KJ Veendam
Hoofdkantoor: Hoofdweg 122 9695 AN Bellingwolde    BTW/VAT NL862249661B01
K.v.K. 81866038  -  ECH Waterbehandeling - Telefoon: +31 (0)597-857.934